maandag 8 maart 2010

Zonder GPS in Fontainebleau

Topcondities op zaterdag, koud, fris en droog met een klein voorjaars zonneke. Afspraak met Bart, Rine & Katrien aan 'Trois Pignons'. We trekken naar de verste sektor 'gros sablons'. Na veel zoeken ontdekken we de eerste mooie problemen. Dadelijk wennen aan de hoogte met 'blauw 21' . Ook de moeilijkere variante 'zwart 15 - L'anti-Lerch' moet eraan geloven. Dan, na wat oefening lukt ook 'zwart 15b - L'antillais'.

Katrien in "L'antillais" met topspotters Bart en Rine.
Dan het project van de dag: 'blauw 26'. Het is een lange traversé met 2 stevige crux-passen. Rine toont de oplossing voor de 2e crux, waar iedereen moeite mee heeft. Voor de 1e crux vind ik een dubbele knieklem. Iedereen klimt hem na enig zwoegen uit, behalve Katrien, die zeer dicht bij komt. We proberen ondertussen alle mogelijke variantes om warm te blijven.

Rine in 'blauw 26'
Op zoek naar 'la liberté' . Een hoge barstklim, met fysiek en zeer technisch evenwichtswerk. Rine probeert 'l'escalier' met de messcherpe grepen tot de vingers niet meer willen meewerken.

Bart in 'La liberté'
Bart blaast de motor op in 'la liberté' zonder succes. Ik geraakt er ook niet op. Katrien werkt aan de linkse zijde van 'zwart 29 - L'angle gauche', met succes. Bart knalt alsnog 'zwart 29' recht over de graat, stevig werk. Rine valt daar tussen één van de 4 crashpads, kwestie van goed mikken volgens mij, met licht gekweste enkel tot gevolg. Bart vlamt ook nog de akelige 'zwart 30 - les chauves-souris', mijne moraal wil niet meewerken. Als laatste links de start van 'La rampe' de morphologische route (zonder de uitklim naar rechts ).
Ik meld dat de terugweg niet moeilijk is. Maar Rine haar enkel in gedachte loods ik met kaart in de hand ons toch na 1u30 stappen terug aan de auto. Dat had een half uur moeten zijn en 2 heuvels minder, foutje van de piloot, sorry.
Pizza in de nieuwe pizzazaak naast Mimi en een paar pintjes verzachten de pijn!
Zondag is't frisser, met een ijskoude wind. Opwarmen is een pijnlijke zaak in sektor 'Isatis'. Opwarmer 'rood 31' en 'blauw 30'. Zeker 'wit 30 - L'incommode' is supermooi.

Rine 'wit 30'

Katrien in L'entre-toit.
Dan naar 'L'entre-toit' zitstart. Bart had hem al ooit geklommen en doet na enkele pogingen zijn herhaling. Katrien, Rine en ik sneuvelen allemaal op de eindcrux. Rine klimt hem in supersteil uit, haar 1e 6c. Dikke bal! Ik heb een goed moment net na wat warme thee en't lukt. Katrien doet verdienstelijke pogingen, spijtig, zonder succes.

Bart wil werken in 'surplomb de la Coquille assis' (7a+). Wij doen mee aan de staande start. Een beetje te hard, Katrien maakte nog het meeste kans. Bart doet een zeer goede poging in de zitstart!

Bart in 'surplomb de la coquille assis'
Het beste is eraf, we klimmen nog wat 'dalle'. Amai, dat was duidelijk lang geleden! Voor de fun nog even 'crocodile'. Leuke bende en topcondities!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het bos regeert!
b.

jan zei

leuk verhaal!
gezellig

Anoniem zei

Voor herhaling vatbaar !
Rine