vrijdag 25 maart 2011

Progression in 'Missing link'

Een druk weekend, 2 dagen lesgeven aan de trainer B kandidaten van het KBF.
Het is eigenlijk verrassend leuk om aan gevorderde klimmers een les te geven over het equiperen van een rotsklimroute. En ook van't weekend weer zelf iets bijgeleerd.

Er zijn nu 2 nieuwe routes op Castel 1 op de links kant van de grote plaat. Het zijn 2 eenvoudige routes. We zijn nog op zoek naar routenamen. Misschien 'Missing Hilti'?
Aan de voet van de wand staat nu ook een demo-relais, waar je op de grond de touwhandelingen kan inoefenen. Op het pad naar boven staat een extra haakje op vraag van BPA. En ook 'Le trou du spectacle' heeft nu ook zijn eigen relais, dit kon omdat er opnieuw ketting op voorraad is. Nu nog wachten op de 'maillon-rapide's'. Het is wel een beetje druk op de wand met de klimschool van BPA. We verkennen 'the cutlery project' op 'Castel 4'. Een beetje te scherp en te brokkelig naar mijn goesting.

Stijn in 'the cutlery project'
Op zondag zijn we nog maar juist begonnen of een ganse bende stroomt toe. Mijn topo van de sector trekt blijkbaar volk aan. Vermoedelijk omdat de klimmers graag een nivo weten vooralleer ze ergens inkruipen.

Kevin in 'Hole in one'

We verkennen op sector 'the wall' nog 'liquid progression' en we verplaatsen er de 3e haak en installeren de ketting. Nu moet het wel lukken om de derde haak te clippen zonder op je gezicht te gaan. Hoewel het 'onsight' klimmen van deze route echt wel een opgave is. Ook 'hole in one' krijgt een ketting. We verkennen ook nog 'the impossible wall project' links van 'Missing link'. Ik werk samen met Stijn in 'Missing link', tenminste in toprope. En hij vindt de oplossing voor de cruxpas, en onwaarschijnlijk genoeg lukt dit voor mij helemaal op't einde van de dag, in toprope weliswaar. De rust in de kop, doordat ik moe ben, maakt het verschil.


ambiance in 'Tunnelvision' (3+/6c) chassis-diameter-afhankelijk

Sofie in 'Tunnelvision'
Met dank aan Sofie en Kevin voor de foto's

1 opmerking:

Anoniem zei

'one in hole' ook
cheers b.