dinsdag 19 maart 2013

Hekwerken en poorten

Voor het klimgebied in Comblain-la-Tour is er na jaren eindelijk een milieuvergunning. Er mag echter niet geklommen worden voordat we aan een aantal voorwaarden hebben voldaan.
Deze voorwaarden vragen extra werk. Vorig weekend is er eindelijk vooruitgang geboekt. Alvast een dikke merci aan de 6 werkers die het werk van 3 weekenden op één weekend hebben verzet.
En dit allemaal onder een gezellige sfeer, dus dank aan Patrick, Tom, Peter, Wim, Iris en Bies. Deze leuke bende had ik toch wel even gemist.

We starten op zaterdagochtend met een stevig koffie bij Wim en Marijke thuis. Poort en hekwerk inladen en go! Nog even met de boer praten of we over zijn akker mogen passeren met het hekwerk. Na een portage of 4 door de sneeuw op de akker staat al het materiaal bovenaan het couloir. Even later heeft al het materiaal een 'abseiltje' gemaakt, poortje, draad, boorset, gereedschap, padenset,.. Na wat overleg starten we met 2 teams: de nieuwe lichting aan het hekwerk in't linkse couloir de oude kern aan het poortje. Gaten en sleuven graven, poortje stellen, haken boren, takels monteren, draad monteren, beton mengen het gaat super snel. We komen echter 2 zakken cement tekort. Tom en Patrick gaan dit nog even halen. Ondertussen hangt de rest de verkeersborden op aan de start en halfweg de trap. Als we terug zijn zit de bijkomende mortel al in't gat. Al het gereedschap gaat nu het couloir terug omhoog en de auto in. Beneden verzagen we nog de kersenboom en verzamelen we het gezaagde hout.

Iris, Peter, Bies in actie

Tom en mezelf aan't poortje
Een pintje bij het kampvuur in de setting van de steengroeve van The Outsider aan de andere kant van't dorp. Nog even een les houtklieven. Rond 19u duiken we met zen allen de pizzeria binnen. Gezellig babbelen met lekker eten en een glaasje wijn! Een deel van de bende vertrek na het eten huiswaarts. Tom, Patrick en ik zitten nog een tijdje rond het 'kampvuurke'. Mijn griep klaart helemaal op van dit fris nachtje in de buitenlucht.

De nieuwe signalisatie

Het kampvuurke

Tom's vettig ontbijt viske

Hekwerk aan de spoorweg
Op zondagochtend en rustig ontbijt en dan starten we met het installeren van de draad op het poortje en daarna het hekwerk aan de spoorweg. Jammer dat de batterijen van de boormachines nu plat zijn. Voor de rest staat het hele hekwerk aan de spoorweg op en uur of 2.
Alvast opnieuw bedankt voor de hulp en de gezelligheid.
En hopende op meer van deze weekends.

Kampvuur hout