donderdag 28 april 2011

Back to Font

Opnieuw naar Fontainebleau met de bende van't BRT. Leuk weekend, lekker eten, goed gezelschap.
Hierbij nog een filmpje van Ivan met de boulders die ik recent samen met Igor opende.
U751 - Ivan gebruikt hier een andere methode. Wij gebruikten ook nog het gat onderaan de boeg. Deze ziet er ook prima uit. Erik heeft hem van't weekend ook ingeblikt, chapeau!


The Fire King


La Pirouette


Alvast leuk dat ze herhaald worden. Ik denk dat we de quotaties nog wat moeten aanpassen. La pirouette 6c. Omdat bleau.info vroeg of we gestart waren op een dun matje of op de crashpad, heb ik recent ook de echt lage start gedaan, een harde knakker en dan echt wel 7a. Echter niet zo logisch in het tijdperk van de alsmaar dikker wordende crashpads. En ook niet de meest mooie pas van de route, dus laat er hem maar vanaf zou ik zeggen. En voor The fire king 6c+. Ik ben nog aan't werk aan de zitstart van 'the fire king', maar daarvoor mag het niet zo warm zijn. Maar dan zal ik eens op tijd moeten opstaan, vrees ik.

maandag 18 april 2011

The classics

Als voorbereiding op de vakantie naar de "Gorge du Verdon" is't meerdere touwlengtes klimmen met Patrick in Freyr. Eerst een stevige kop koffie in de 'cham' met de bende van Limburg. Een stevige start met "Arête Jongen", amai stevige 5c. Mijn koude spieren en duffe kop reclameren. Waarschijnlijk van de dakwerken van de dag ervoor bij Wim en de aansluitende barbeque bij Patrick en Lies. Gezellig en lekker! Dan volgt de 2e touwlengte, 'la serenade' een pittige blokpas die patrick na enige studie oplost en vervolgens verloren klimt in de losse brol. Een topo zou toch wat geholpen hebben ipv wat vage aanwijzigingen van mij. Deze route wordt duidelijk nog zelden geklommen, meer gras dan rots bovenaan. Gellukkig lost hij alles op een veilige manier op. We klimmen uit met het einde van "Al Lègne".
Opnieuw een stevige start met de eerste touwlengte van "L'amour". Mooie passen op super gladde rots. Deze keer voor Patick en ook met een klein rugzakje met water voor de naklimmer. Voor mij is't nogal warm, mijn lichaam moet zich duidelijk nog aanpassen. We vervolgen met 'four-four à la montagne', met mooie passen op middelmatige rots. Ik klim ook ineens door met een grassig einde tot aan de voet van "la voie Lecomte". Patrick fietst redelijk vlot door het dak. De haken van de deze route zijn dringend aan vervanging toe! Je hebt het idee dat als je te hard ademt ze eruit vallen. In de 2e touwlengte zit een groot blok los (120x30x20cm). En daarbij staan enkele ingemetste rotshaken nog paraplu van voorgaande vallen. Mooie route, beetje glad, slechte haken, los blok en bovenaan veel planten.
We eindigen in schoonheid met "éperon walker" op sector "La Jeunesse". Patrick klimt snel en ik klim zonder enige vorm van concentratie de prul na. Blijkbaar zijn de spieren wel in form, 3 voetfouten, 3 handfouten en nog bovengeraakt in deze athletische route. We vervolgen met het luchtige en scherpe juweeltje "Fra diabolo". Nog wat toestanden op de rotsgraat van de "La Jeunesse". In't zadel zitten een paar beginnende klimmers die er zichtbaar mentaal doorzitten. Hun kameraden wachten midden op de graat en zijn er later opnieuw achter gegaan. Toffe klimdag met lekker warm weer.