dinsdag 19 oktober 2010

2x Fontainebleau

Even 2 weekends op rij naar Fontainebleau. Eerst met mijn zusje en Erik. Zie verslagje hier. Met die 2 klimmen is altijd apart. Je moet gewoon fit opdagen en de bewegingen uitvoeren volgens de tips en info. Echte luxe.

Nele in 'Trou'

Erik in 'naamloze 7a' rechts van 'Dévers s'y colle'
Dan met Bart en Igor 2 dagen ravotten op de blokjes. Igor is duidelijk in vorm. Bart en ik waren zeker niet aan't prutsen, maar dat viel niet op naast Igor. Zijn toplijstje voor 2 dagen: Sur-Prises 7c, Divine Décadence 7b, Brulaap 7a+, Jokari 7a+, Sale Affaire 7a, Infinite Down 7a, La Bérézina 7c, Crazy Horse 7b, Gauche 7a, Le Petit Phoque 7a, Trou 7a, Concept 6c+. Vooral 'la Bérézina' en 'sur-prises' maken een diepe indruk.

Igor in 'crazy horse' (fotograaf Bart)

Igor in 'Sale affaire' (fotograaf Bart)
Voor mezelf eindelijk 'crazy horse' kunnen klimmen. Zeer mooi probleem, dat voor mij met 4 extra bewegingen als standaard, alsnog is gelukt. Bart klimt 'le petit phoque' en 'jokari'. Ook 'sale affaire' kwam hij bijzonder dichtbij. 'T was weer tof in de bos!

maandag 4 oktober 2010

Ettringen - Trizeps en super nova

Met de bende na Ettringen (D) met (te) heet weer.
Na de opwarmer 'Amerikanische traum'(6b) zijn de beentjes gewoon een de spreidstanden. Ik pas wegens reeds gedaan, Bart en Sandrine vlammen. Bart probeert 'Trizeps'(6b+) nog wat zoeken en doet daarna met de vingers in de neus.
Na een toprope opwarmer klim ik hem uit. Redelijk content, had er al 2 dagen ervoor in gewerkt. Laten we zeggen dat de route me niet zo ligt. Maar zeker een mooie route. Het klemblokje halfweg helpt wel voor de moraal. Sandrine vlamt gewoon flash, chapeau. Tussendoor klimmen we de verplichte barstroute 'Irrgarten'(5+), duidelijk te warm weer voor zo'n route. Daarna wordt er gewerkt in 'supernova'(7a) zonder succes. Lijkt eerder een vingervreter en gedrocht voor extra grote mensen.

Bart in 'super nova'
Vandaag tijd gestoken in't herstellen van de BRT-boormachine. Een nieuw metalen kapje gemaakt voor de luchtfilter i.p.v. het half kapotte plastieke. Voorlopig werkt het alvast!

Boormachine BRT met de 'nieuwe' luchtfilter