dinsdag 28 juli 2009

Alpinisme & Magic Wood

Even kort een update vanuit Chamonix.
Samen met Bart enkele mooie beklimmingen verricht. Eerst de Mont Dolent via de Gallet ridge. Prachtige overschrijding vanuit een bivac met een gletscher met veel interessante crevrassen. Een pittige rotsgraat van 1 touwlengte en 2 touwlengtes stijle firnwand. De afdaling was iets aan de te lange kant.
Tweede projekt was overschrijding van aiguille de chardonnet. Ook een overschrijding via arete forbes. Een supermooie ervaring. Oefenen met crampons in mixte-terrein.
Het 3e doel was arete de bionassay. voorlopig niet gelukt wegens wispelturig weer. Morgen doen we een nieuwe poging.
Wegens het weer de Dent blanche op het programma gezet. Prachtige beklimming onder een stevige wind. Die de beklimming iets extra geeft. We kiezen voor de normaalroute. Hierbij kom je langs dezelfde weg terug. Stevig afklimmen dus.
Hierna verhuizen we naar Magic wood voor 3 dagen boulderen. En ja Bart bouldert zijn eerste 7b Grit deluxe en Morgenlatte. Nu dus een nieuwe poging op de Aiguille de Bionassay. Hopelijk de goeie.
Ps dit qwerty toetsenbord speelt me serieus parten. En mijn vingertjes hebben ook mijn gsm tijdelijk buiten gebruik gesteld, ja de wereld van de pincodes en de pukcodes... Tot later.. hopelijk met knappe foto`s

vrijdag 3 juli 2009

Luna

Nieuws,
Mijn zus, Nele heeft haar eerste boulder geopend in het magische bos van Fontainebleau. Het kleine bouldertje heet 'Luna' (6a)naar haar petekind. Zie ook op de travelblog voor meer info.
Mooi werk!

Nele in 'Luna'
Miet in 'Luna'